вул. пилипа орлика, м.Львів, Україна

Дзвоніть: +38 (067) 704 54 04

udalenie-filtra-dpf-egr-a[1]

Відключення сажевого фільтра (DPF/FAP)

Що таке сажевий фільтр (DPF/FAP), і для чого він потрібен?

Фільтр сажі (Diesel Particulate Filter, DPF, або його інший різновид – FAP) призначений для уловлювання часток сажі, що утворюються в дизельному двигуні в результаті згоряння дизельного палива. Установка на дизельні автомобілі сажевого фільтра є обов’язковою вимогою в Європі для автомобілів екологічного класу “ЄВРО-4” починаючи з 2008 року.

Чому сажевий фільтр виходить з ладу?

Сажевий фільтр має обмежений термін експлуатації. Як правило, заміна сажевого фільтра дизельного двигуна може знадобитися при пробігу від 120 000 до 180 000 кілометрів. Однак, ресурс сажевого фільтра в значній мірі залежить від стану мотора і від якості дизельного палива. Так, наприклад, частою причиною дострокового виходу з ладу сажевого фільтра є проблеми з форсункою (-форсункамі), або несправність EGR. Іншою поширеною причиною відмови сажевого фільтра є несправність датчиків, контролюючих його стан (датчики диференціального тиску, датчики температури сажевого фільтра). Крім того, в результаті експлуатації на українському дизельному паливі сажевий фільтр виходить з ладу набагато швидше, ніж при експлуатації в тій же Європі.

Як визначити що сажевий фільтр несправний?

1) Помилки на панелі приладів з індикацією зображення сажевого фільтра

2) Занадто часті спроби регенерації

3) Перегрів випускного тракту до фільтра сажі, слабкий підпір вихлопних газів на виході з труби

4) Постійне або періодичне обмеження потужності (турбіна не включається, або “дме” слабо)

5) У критичних випадках – проблеми з запуском, або мимовільна зупинка двигуна

Як правило, при критичної ступеня засмічення передбачена виробником процедура самоочищення – періодична регенерація сажевого фільтра – вже не допомагає, або допомагає ненадовго. В результаті автомобіль встає в аварійний режим, обмежується потужність (не включається турбіна), з’являються помилки посажевому фільтрі на панелі приладів; регенерація може включатися дуже часто або відбуватися п остійно.

Що робити якщо сажевий фільтр вийшов з ладу?

При несправності сажевого фільтра перед власником дизельного автомобіля постає питання вибору. Можна замінити сажевий фільтр на новий. Але ціна такої заміни, як правило, дуже дорого. При цьому абсолютно не гарантовано, що новий сажевий не вийде з ладу вже після невеликого пробігу. Ми не беремо до уваги пропозиції про сажевого фільтра на “неоригінальний” або “відновлений” – по нашому досвіду, ці варіанти або не працюють взагалі, або перестають працювати через 200-500 кілометрів. Більш економічною альтернативою є фізичне видалення сажевого фільтра і відключення в програмі ЕБК пов’язаних з ним помилок, аварійних режимів, а також відключення процедури регенерації сажевого фільтра. Дана процедура коштує майже на порядок дешевше, ніж заміна сажевого фільтра.

Що можна зробити з сажевим фільтром у Нас?

Ми пропонує видалити і відключити DPF / FAP дизельного двигуна шляхом перепрограмування ЕБУ (електронного блоку управління) автомобіля. Механічне видалення сажевого фільтра і його програмне відключення можна зробити в Нас. Наші фахівці відключать і видалять сажевий фільтр практично на будь-якому дизельному двигуні. Ми беремо в роботу навіть ті машини, за що не беруться інші. Ми маємо великий досвід і унікальні напрацювання в області видалення DPF на легкових і комерційних автомобілях.

2013-2019 Всі права захищено